Nyhetsbrev nr 2, från Seniorkonsult Direkt i april 2016.  Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kostnadsfri kalender

Stefan Pettersson, IT-konsult, har utvecklat en kalendertjänst och erbjuder dig som är med i Seniorkonsult Direkt att använda kalendertjänsten utan kostnad på din egen hemsida. Det är enkelt att komma igång! Hör av dig till stefan@allom.se, 0733-12 55 55.


Tack, Simon Strandvik

Den 4-5 april arrangerade Simon Strandvik, hållbarhetskonsult, en konferens om Hållbart Ledarskap på Yasuragi, Hasseludden i Stockholm. Evenemanget var mycket uppskattat, gav oss som var där inspiration, nya kunskaper och värdefulla kontakter. 

En av föreläsarna var Mattias Goldman, Fores, som två dagar efter konferensen utsågs till Sveriges mäktigaste i Hållbarhets-sverige av Aktuell Hållbarhet. 

Samtliga specialister på Seniorkonsult Direkt erbjöds att delta i konferensen till ett reducerat pris med 2 000 kr. Mycket generöst erbjudande från dig, Simon, tack för det, hälsar en nöjd deltagare.


Vårt pressarkiv

Här hittar du artiklar om våra specialister som ingår i nätverket. Till exempel om den konsert som Ing-Mari Janzon var med och arrangerade i Eskilstuna nu i april:


Ökad synlighet

Så här kan du öka trafiken till din presentationssida: 

  1. Välj färg på den digitala uggle-symbolen som du fick i ditt välkomstmejl.
  2. Spara den i formatet 40 x 35 pixlar.
  3. Ladda upp den till din egen webbplats, i sociala medier etc. och länka till Seniorkonsult Direkts webbplats 

Ju fler vi blir som använder ugglesymbolen, desto snabbare ökar vi vår synlighet och trafiken till vårt nätverk.

Se några exempel på seniorkonsulter som har lagt in den digitala ugglan på sina webbplatser idagsläget:


Ha en skön vår!

hälsar Eva och Pia,

Seniorkonsult Direkt

Anneli: Viktigt att lyssna

I vårt nätverk av duktiga specialister, ingår Anneli Hammarsten som arbetar med ledarskapsutveckling på individnivå och grupputveckling i organisationer.

 

Vi frågade henne vad som är viktigast för att få goda relationer, hur vi hanterar människor som vi upplever som besvärliga och fördelar med att delta i någon av hennes kurser:

 

  • Goda relationer: Vad är viktigast när man ska ha goda relationer till människor i sin omgivning?  Försök att ha stora öron och liten mun, människor tycker automatiskt om människor som visar dem intresse. Fråga och försök förstå vem du har att göra med. Så fort du vet mer om personen kan du också knyta an med egna liknande intressen eller erfarenheter som gör att ni ”speglar” varandra. Våra hjärnor funkar på det sättet att vi känns vid det vi känner igen, och undviker gärna det som vi tycker är udda eller olikt oss själva.
  • Besvärliga människor:Något enkelt tips för att hantera människor som jag upplever som besvärliga? Ja, alla vi människor beter oss på ett sätt som vi tror oss behöva. Även du och jag, Alltid. Om vi förstår vidden av det, så är det helt plötsligt lättare att förstå andra istället för att fördöma dem. En i vårt tycke besvärligt agerande, hjälper av någon anledning den personen.  
  • Personling utveckling: Varför ska jag gå på någon av dina kurser? De är väldigt praktiska. Du får tillfällen att öva praktiskt på allt vi går igenom. När vi övar, så praktiserar vi  det vi tagit in teoretiskt, det gör att våra hjärnor automatiskt lägger till dessa övningar till en verklig erfarenhet till skillnad från en teori. Det vet vi ju alla, att det är från våra erfarenheter som vi skapar våra föreställningar om världen, därför växer vi av övningar.

Anneli Hammarsten driver företaget Inger Individ- och Grupputveckling och ger regelbundet ut inspirationsbrev. Prenumera på inspirationsbrev från Inger.

 


74 % av de svenska företagen utgörs av enmansföretagare

 

Visste du att endast 0,1 % av alla företag i Sverige är stora företag, det vill säga har 250 anställda eller fler?

Det innebär att 99,9 % av alla företag i Sverige är små- och medelstora företag med mindre än 250 anställda.

74 % av de svenska företagen är soloföretagare.

Läs mer...


Fler seniorspecialister?

I dagsläget är vi femton företagare med specialist-kompetens inom en mängd olika områden. Nedan ser du tolv av dem. Känner du någon som har minst tio års erfarenhet inom ett specialistområde som är företagare som vill vara med i vårt nätverk? Tipsa oss gärna! 


Seniorkonsult Direkt är ett rikstäckande nätverk av erfarna specialister som alla är egenföretagare med minst tio års erfarenhet inom sin specialistkompetens. På seniorkonsultdirekt.se nås specialistkompetens snabbt.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du ingår i  Seniorkonsult Direkt eller för att du har visat intresse för nätverket Seniorkonsult Direkt. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter