Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Välkommen till 100 Days Challenge!

Varje veckobrev är fristående och 14 i antal döpta efter färg.Som ny "100-dagare" är det bara att haka på utmaingen och låta sig inspireras, få tips om bra mat, träning och bästa tänket för att göra sina 100 dagar till en grym start på en ny livsstil!

Nu kör vi! En dag i taget! En vecka i taget! En hundring i taget!


Erika Rosenbaum

Jag heter Erika Rosenbaum och jobbar hårt för att du ska nå din fulla potential för att kunna leva som du drömmer. Jag hoppas kunna inspirera dig till nyttigare matvanor och mer aktivt liv.

Programmet "Aldrig mera fet" finns på TV 3 play och peppar till bättre hälsa!

Vecka Blå

Tacksamhet

Att vara tacksam är att sluta fokusera på sina brister. Du måste uppskatta din situation som den ser ut nu. Det gäller att inte jaga lyckan utan inrikta sig på hur det är i nuet. Inte bara vara nöjd, utan tacksam för det man faktiskt har och inte tråna över det som man saknar. Att lära dig att uppskatta det du har och vara tacksam gör dig mer förlåtande och om du är tacksam så kommer lyckan. Du slipper jaga den. Så var tacksam över all träning som du faktiskt KAN åstakomma! Även om du har ont någonstans så finns det alltid något att göra för alla :)

 

Frukost

"Over night oates"

Over night oats är en grym frukost som du förbereder kvällen innan du går och lägger dig. Gör den i en burk som du sätter lock på och ställ in i kylen över natten. Ta med den till jobbet eller ät hemma vid frukostbordet. Man kan blanda i olika nötter och frön också om man vill. Experimentera fram din favorit och växla med olika sorters mjölk och bär men nedan följer ett bra standardrecept.

Blanda:

1 dl havregryn

1 dl osötad mandelmjölk

1 msk chiafrön

1 msk jordnötssmör

 

Lägg på:

1 tsk honung

1/2dl yoghurt

 

Toppa med:

1 dl frysta bär

 

Lunch

 

Lunch - Quinoasallad med spenat

 

Färsk spenat

Groddar

Vitkål

Rödlök

Quinoa

dressing

Middag

Röd linsgryta

4 dl röda linser

2 gula lökar

Buljong

Färska tomater

Färsk vitlök

Färsk ingefära

 

Mellanmål

Frukt och keso

 

Apelsin

Äpple

Banan

Nötblandning

Keso

Kanel

5 minutes workout

 • Jumping jacks
 • Armhävningar
 • Utfallshopp
 • Dips
 • Sidoplanka

On the hour 30

Kl 9-sträck: sida till sida med händerna sträckta mot varandra rakt över huvudet

Kl 10-sträck: höftböjarsträck med händerna upp 5 ggr på varje sida

Kl 11-sträck: Baksida ben- stå upp med händerna i golvet och växelvis böj/sträck ett ben i taget

 

Kl 14 - benböj

Kl 15 - upphopp

Kl 16- stå på händer eller gör plankan

Ha nu en fin vecka!

Hoppas att ni känner er peppade för att leva mer hälsosamt. Tänk på att det är många val varje dag som avgör helheten och det gäller att välja rätt. Om du håller på att ta ett dåligt förhastat beslut så tänk på målet och skriv ner vilka omständigheter som utlöser ett sämre val. Men man måste också unna sig. Om det känns för svårt att helt sluta med tex godis kan du tillåta dig att äta mörk choklad på lördagar. Har du frågor eller vill komma med feedback och tips så mejla gärna erika@wefixsports.se.

"Tänk på att en vecka har 168 timmar. Ca 49 timmar går åt till sömn och 40 timmar till arbete. Det blir 79 timmar kvar så tiden för träning finns, bara du hittar DIN tid och förvaltar den smart."

Tjing!

/Erika

Varje Vecka!

facebookinstagramlinkedin

Ge dig själv en present och boka in MotionMetrix hos Fredrik Zillén!

Kolla in listan över alla grymma lägerresor!

Kontakt

Om du vill komma i kontakt med mig mejla gärna erika@wefixsports.seÄntligen är vi på g! Att ha bestämt sig är en bra bit på väg och nu är det bara resten kvar. Men det hjälps vi åt med!

Utmana en kompis också för att få draghjälp och pepp. Genom veckobrev, blogg och sociala medier kommer du inte undan inspiration och motivation för att hålla dig till planen och nå dina mål.

Filma gärna din utmaning och tagga någon du tycker ska rycka upp sig:"I chellenge you!"  #IchallengeYou #100dagarchallenge

Veckans pepp-mejl kommer varje måndag med bra stolpar för att få till en hållbar vardag och genomförbar utmaning! Varje vecka innehåller följande:

 

 • veckans tema
 • veckans frukost
 • veckans lunch
 • veckans middag
 • veckans mellanmål
 • veckans "5 min work out"
 • veckans "on the hour 30" 

 

 

 • För att laga nyttig mat när det är bråttom så är det bra att ha enkla recept till hands. Se till att etablera de nyttiga recepten och bygg på med nya favoriter efter veckornas gång.
 • 5 min work out är 5 övningar som du gör 20 sekunder och vilar 10 sekunder, under 5 minuter. Det vill säga 5 övningar två varv. Detta gör du en minst gång om dagen. Kroppen har en tendens att vänja sig så givetvis byter vi övningar varje vecka. Om man bestämmer sig för 100 dagar med träning så väljer du 5 min work out de dagar då du inte har ett längre träningspass på schemat.
 • "On the hour 30" betyder att du rör på dig 30 sekunder varje hel timme. Gör det själv eller ryck med dig dina kollegor. Att sitta still för långa stunder är sämre för kroppen än att hoppa över träningen. Som det så käckt heter: "Att sitta är det nya röka". Helst ska man röra sig varje halvtimme för att inte stelna till i lederna men det räcker att sträcka sig lite.
 • Bocka av i anteckningar varje dag att du gjort dina 5 min WO och On the hour 30 och tagga gärna med bild på insta.

 

facebookinstagramlinkedin

Du får detta nyhetsbrevet för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter