Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DETTA HÄNDER I MOVES - SEPTEMBER 2020


Gruppen är igång!

4 kvinnor och 6 män ingår i Moves gruppen som träffades för första gången sista veckan i augusti. De första dagarna låg fokus på att introducera arbetssätt och digitala verktyg samt att lära känna varandra.

Under andra veckan jobbade gruppen med förväntningar och farhågor. Förberedande övningar kring temat ”Vem är jag” samt ACT-pass där gruppen jobbat med livsvärden har också genomförts. FIRO-teorin kring gruppers utveckling har varit ett stående inslag och för att citera Jörgen Fältsjö från Dalarnas universitet, en föreläsare som gruppen lyssnat på så säger han: ”Alla i gruppen behöver bli medvetna om hur man gemensamt tar ansvar för att bli en mogen grupp. Då ökar man framgångsfaktorn.”

Gruppen träffas tre dagar i veckan på Fristad folkhögskola. Två dagar i veckan jobbar deltagarna på egen hand och då får de coachande samtal från projektpersonalen, dessa dagar ingår även friskvård samt olika uppgifter som alla ska leda deltagarna närmare mot målet arbete eller studier.

Foto på livskompassen - ACT
Livskompassen - ett verktyg i ACT

Första intrycken

Här är några citat om känslorna från de första dagarna som deltagarna delat med sig av:

 ”Gick bättre än jag trodde då nervositeten försvann fortare än förväntat”


”Såg fram emot att se vart detta skulle leda inom gruppen”


”Glad för att känna samband inom gruppen”


”Första dagen gick väldigt bra kändes som detta verkligen skulle funka och såg fram emot fredagen”


”Hittade ett lugn då det kändes lätt att komma in i gruppen, och stressen över att vara ensam i gruppen försvann och även oron över att känna sig ensam”

 

Fler tankar kring gruppens första veckor finns att läsa i bloggen.

 


Kalix - höstens destination

På grund av rådande omständigheter så blir det ingen utlandsresa för gruppen men höstens destination Kalix känns nog ganska exotisk ändå. Staden ligger högst upp i norra Sverige och för att lära känna orten har deltagarna fått i uppdrag att göra research om staden  som de sedan fått presenterat för varandra. Att de kan räkna med snö och dagar med mindre solljus är något som gruppen insett genom sina efterforskningar! Den 2 november reser gruppen upp och återkommer igen den 11 december.  Under dessa sex veckor kommer de att bo på Kalix folkhögskola.

Kalix kommunlogga

KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140  27 64

Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72

facebookhomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter