Nyhetsutskick med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Fnissig av floskler

Ibland blir vi alldeles fnissiga av alla floskler. Eller frustrerade. När man arbetar med hållbarhet blir det ju mycket av samma vara i hållbarhetsstrategier. Det är ju fint och viktigt att ha som mål att endast använda förnybar energi. Eller värna om planeten. Men det kan ju låta lite förutsägbart. Därför är det uppfriskande när ett företag som Interface vågar sticka ut. Läs mer om hur de i sin nya "Bortom nollvision" vill omvända klimat- förändringen och skapa leverantörskedjor som tjänar allt liv eller vill att deras fabriker ska vara som skogar. Det finns ju knappast något så vackert och levande som en skog. Vi på Det Naturliga Steget vill passa på att önska er sköna sommardagar under trädkronorna, och hoppas att vi ses på våra seminarier och kurser i höst!


Är du framtidssäkrad?

I samband med det nya EU-direktivets krav på hållbarhetsrapportering börjar gälla till räkenskapsåret 2017, är det högst relevant för större (och mindre) företag att skaffa sig tillräcklig kunskap om vilka hållbarhetsutmaningar de står inför. 

Det Naturliga Steget har lång erfarenhet av att analysera både omvärld, intressenter och företags unika hållbarhetsutmaningar. I samband med de nya lagkraven erbjuder vi därför en unik möjlighet till en statusbedömning i förhållande till full hållbarhet och de mål som tillhandahålls av Future-fit Business Benchmark.

För en minimal tidsinsats och 50.000 kr får ni en oberoende kommentar gällande er ambition, ert nuläge och er förändringstakt. Det kan t.ex. användas inför verksamhetsplaneringen 2017, som en uppföljning av er hållbarhetsstrategi eller som en inspiration till ledningen för att kunna ta nästa steg. Om ni beställer en framtidsanalys före den 15 augusti levererar vi en rapport i slutet av september.

Läs mer om sommarerbjudandet på vår hemsida.

 


Bortom nollvision

Climate Take Back är det amerikanska mattföretaget Interface ambitiösa vision för vad det innebär att vara ett hållbart företag idag och i framtiden.

Genom sina 4 nya fokusområden vill Interface långsiktigt transformera sina processer, hela sin värdekedja och sina kundrelationer för att än en gång visa vad som verkligen är hållbart ledarskap. Syftet är att förlänga sitt inflytande bortom tidigare mål och skapa en rörelse som levererar mervärde på en mängd flera sätt och i större omfattning, till fler intressenter.

  • ”We will bring carbon home and reverse climate change”
  • ”We will create supply chains that benefit all life”
  • “We will make factories like forests” 
  • “We will transform dispersed materials into products and goodness”

En av de mest inspirerande målsättningarna är hur Interfaces operativa verksamhet ska låta sina fabriker fungera lika väl som de ekosystemtjänster de ersätter, något som kallas multilevel biomimicry. Att lyckas imitera den skog som ligger granne med fabrikerna, kommer innebära positiva effekter för de närliggande samhällen som Interface verkar i – en vision som tydligt visar på det mervärde företaget vill skapa genom sin existens.

Läs hela inlägget här.


Masterclass: Hållbarhet 3.0

Det är mer aktuellt än någonsin att använda forskningsbaserade mål som tar sin utgångspunkt i full hållbarhet, vilket Det Naturliga Steget har tillämpat under snart 30 år.  Tusentals har genomgått vår grundkurs i Strategiskt Hållbarhetsarbete och många fler har lärt känna metodiken på andra sätt. Nu vill vi ge möjlighet till dig som har grunderna att bli uppdaterad på det senaste inom relaterad forskning och metodutveckling. Du kommer att få svar på följande frågor:

  • Hur har metodiken utvecklats och hur tillämpas den globalt idag?
  • Vilka är de fem nya sociala principerna och hur använder man dem?
  • Hur kan företag idag sätta mål för full hållbarhet och arbeta sig baklänges mot denna målbild?
  • Hur förhåller sig olika verktyg och koncept som planetära gränser, SDGs, GRI och cirkulär ekonomi till metodiken?

Läs mer om kursen och anmälan här.


Nå ut till alla med en webbkurs

- Hur ska ert företag nå ut med hållbarhetsarbetet på ett kostnadseffektivt sätt, över språkgränserna?

- Hur lyckas ni med både grundläggande och anpassad kompetensutveckling i en spridd verksamhet?

- Hur får ni skilda delar av företaget att ta ansvar, och åstadkomma förändring?

Vi kan hjälpa er. Kolla här eller kontakta oss direkt.


Joina vårt företagsnätverk

I företagsnätverket samlas företag som arbetar strategiskt för full hållbarhet. Nätverket avser bidra till att medlemmarna utvecklar sina verksamheter genom hållbart ledarskap och samarbetar för att vara en positiv förändringskraft i samhället. Till hösten startar vi en ny företagsgrupp.

Vill ni vara med?
Hör av er till vår Generalsekreterare Karin.

Kalendarium

Almedalen:
Hur framtidssäkrar
vi Sverige?
5/7


TBLI Conference

Nordic 2016 
Köp Early Bird före 30/6


Vägen till cirkulär kemi

Frukostseminarium

med Cradlenet:  
6/10


Framtidsmål till frukost 
27/9 & 25/10


Masterclass: Hållbart 3.0

8/11 


Strategiskt
hållbarhetsarbete
Kurs: Nivå 1
22/11 - 23/11


Cirkulär ekonomi

- Affärsnytta & Hållbarhet
hos Företagsakademin
5/10 & 1/12


Best-in-class

Vår Generalsekreterare Karin Schulz berättar om en modell för att synliggöra ambitionsnivån hos företag som arbetar med hållbarhet. 

Läs artikeln och se modellen här.


Framtidsmål till frukost

Vill du veta mer om hur du kan framtidssäkra din affärsstrategi och lära känna Future-Fit Business Benchmark?

Kom till höstens frukostseminarier 
och lyssna till våra erfarna rådgivare Lena Johansson och Richard Blume.


Cirkulärt

Cradlenet och Det Naturliga Steget bjuder tillsammans in till ett frukostseminarium om cirkulär kemi. Valet av kemikalier och hur vi använder dem kommer att bli allt viktigare på vägen mot en cirkulär ekonomi. Under detta frukostseminarium får du höra flera perspektiv på såväl utmaningarna som lösningarna.

Läs mer här.


Hur kan Sverige ställa om till full hållbarhet?

Möt oss i Almedalen 5 juli där vi organiserar ett seminarium tillsammans med företagsnätverket StegVis och Polarbröd. Smarta företag berättar hur de arbetar strukturerat för att framtidssäkra sina verksamheter. Vi diskuterar bland annat hur näringslivet ska kunna nå längre och hur olika aktörer kan samverka för att Sverige ska bli den första hållbara välfärdsnationen. Välkomna!


Följ oss på 

Facebook

Twitter

LinkedIn

 


Det Naturliga Steget  |  Swedenborgsgatan 2, 1tr  |  118 48 STOCKHOLM


Detta är ett nyhetsutskick från Det Naturliga Steget. Om du vill få vårt kommande nyhetsbrev, prenumerera här. Om du inte vill få fler utskick, klicka här