Tyck om din innerstad - Nyhetsbrev #1. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tyck om din innerstad

Nu startar vi projektet Tyck om din innerstad. Västerås stad ska ta fram en framtidsbild för innerstaden och vi vill göra det tillsammans med invånarna.

Foto: Pia Nordlander
Foto: Pia Nordlander

Fler och fler vill bo i Västerås och det är otroligt roligt. I en trivsam, livlig och fungerande innerstad ska det finnas utrymme för bland annat kultur, handel, bostäder, grönområden, parker och service. Vi vill fortsätta att skapa en attraktiv och hållbar innerstad och det innebär många utmaningar när staden växer.


Startseminarium den 9/3

Under våren ordnar Västerås stad en seminarieserie med inspirerande föreläsare och workshops. Onsdag den 9 mars klockan 18-21 hålls det första seminariet i Stora salen på Stadshotellet. Seminariet är öppet för alla!

Medverkar gör bland annat Thomas Hellqvist, professor i arkitektur på Blekinge Tekniska Högskola. Kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) inleder och en rad kända och okända västeråsare kommer att ge oss sin syn på innerstaden och dess utmaningar. Med teknikens hjälp kommer dessutom alla deltagare att bli involverade under kvällens gång (har du en smart telefon så ta med den).

Vi bjuder på kaffe och smörgås!

Läs mer på webben

På projektets webbsida finns mer information.

Projektet på webben


Webbenkäten är öppen

Svara på fyra enkla frågor och du blir dagens hjälte!

Gå till webbenkäten


Ring så kommer vi!

Vill din förening eller organisation diskutera innerstaden utifrån era egna utgångspunkter? Ring så kommer vi! Kontakta projektledare Anna Jägvald, tel 021-39 32 11 eller e-posta anna.jagvald(a)vasteras.se


Tipsa en vän om nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet är ett bra sätt att hålla koll på inbjudningar, evenemang och uppföljning. Tipsa en vän!

 


facebook

Tyck om din innerstad finns på Facebook. #tyckomdininnerstad

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är engagerad i projektet eller för att du har skrivit upp dig för att prenumerera. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.