Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vill du att ditt företag ska växa på den internationella marknaden?

ALMI och Enterprise Europe Network bjuder in till ett seminarium i Göteborg med tema leveransvillkor och försäkring vid internationell handel.

När: 26 november kl 8.00.

Var: Business Region Göteborg, Norra Hamngatan 14 (vån 1).

Klicka här för att anmäla


Vad vet du om GMO?

Förkortningen GMO står för ”genmodifierade organismer” och innebär att organismers genetiska sammansättning har förändrats på konstgjord väg för att ge organismen mer gynnsamma egenskaper. Majs, bomull, sojabönor, raps och sockerbetor är de grödor som det främst talas om när det kommer till GMO. Under oktober månad röstade ledamöterna mot nationella förbud gällande försäljning av GMO.

Klicka här för att läsa mer


Roamingavgiften tas bort

Den 27 oktober röstade Europaparlamentet igenom EU-kommissionens förslag på slopade roamingavgifter. Från och med juni 2017 kommer mobilanvändare att betala samma pris som hemma, utan extra avgifter. Detta innebär att du kommer kunna surfa, smsa och ringa precis som vanligt när du befinner dig i ett annat EU-land.


Flyktingsituationen

Klicka på bilden nedan och se en viktig video om flyktingsituationen i Europa.


Annual General Meeting i Bryssel


Den 19-21 oktober befann sig alla Europa Direkt kontor i Europa i Bryssel för ett årligt nätverksmöte. I år var det lite extra speciellt då Europa Direktkontoren firar 10-års jubileum. Under dagarna fick deltagarna möjlighet att lyssna till presentationer om bland annat den pågående flyktingkrisen, om ungdomsgarantin, vi fick också chansen att delta vid olika workshops som var och en valt utifrån eget intresse. Europa Direktkontoren fick även möjligheten att delta under Regionkommittens årliga EuroPCom event.


Integrationsdag på Södra skolan i Åmål

Den 23:e oktober arrangerades en integrationsdag på låg- och mellanstadieskolan Södra skolan i Åmål. Vi på Europa direkt var på plats för att göra ansiktsmålningar i form av såväl EU-flaggor som andra flaggor. 


EU-kommissionen föreslår 23 nya lagförslag fördelade på fem kategorier under 2016

EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmerman har presenterat 23 nya lagförslag inför 2016, detta är en minskning av ny lagstiftning jämfört med tidigare år. De fem huvudkategorierna är: asyl- och migration, inre marknaden, bland annat en ny rymdstrategi och handlingsplan för ett europeiskt försvarssamarbete, kretsloppsekonomi, sociala rättigheter som gör det lättare för kvinnor att ta sig in på arbetsmarknaden och samordning av företagsskatter och momsförslag. Alla lagförslagen inryms i tiopunktsprogrammet som kommissionsordförande Jean-Claude Juncker presenterat.

Klicka här för att läsa mer

Klicka här för att läsa om de 23 lagförslagen

Finansieras av Europeiska Unionen, Västra Götalandsregionen och Åmåls kommun


 Europa Direkt Fyrbodal

 Kungsgatan 20, 662 31 Åmål, europadirekt@amal.se, facebook, hemsida, 0532-170 20

Hjälp oss att bli bättre! Vänligen ta dig tid att fylla i enkäten om hur nöjd du är med våra tjänster.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.