FÅRDALA EGNAHEMS FÖRENING

Nyhetsbrev från FEF, Fårdala Egna Hems Förening.

Har du problem att läsa nyhetsbrevet i din email? Klicka i så fall här och läs nyhetsbrevet i din webläsare istället.

Bredband


Telefoni

Här finns erbjudanden om Telefoni fr AllTele


TV


Tjänster

Vår kommunikations operatör ÖppnaStadsnät och deras tjänsteutbud

FIBER INFORMATION

Nu har de som beställde fiber av Svensk Infrastruktur (SI) fått sin fiber installerad och modem inkopplat.

För dem som beställt fiber via Telia Öppen Fiber slutade kampanjen den 12 Oktober. Telia sålde in på ca 850 hushåll från Tyresö C SFF upp till Flåhackebacken. Totalt valde ca 46% av hushållen Telia medan Fårdala SFF och Västra SFF valde att bygga och drifta ett eget fibernät via en entreprenör.

Vad vi känner till har Skanova (Telia) tagit beslut om att lägga fiber i området och etablering förväntas ske inom 6 månader.

I vår förening FEF kunde vi välja mella SI och Telia, utfallet blev att ca 88% (ca 185 hushåll av 208) valde att installera fiber till sina fastigheter:

- 38% eller ca 80 hushåll valde Telia Öppen Fiber

- 50% eller 105 hushåll valde SI

- 65 hushåll av de 105 valde att inkludera ett paket med bredband 100/10 och 15 TV kanaler under 36 månader.

 

Grävning av fiber via SI

I November och December genomförde underentreprenörer till SI nödvändiga grävarbeten på tomter och trottoarer. Tempot var högt och man hade många personer i arbete. I december asfalterades huvuddelen av trottoarerna.

Vad vi känner till har grävarbetet både på tomter och i trottoarer gått bra. Finns det fortfarande klagomål på utfört arbete är det viktigt att detta är framfört till SI så att de kan åtgärda när vintern släppt sitt grepp över oss. Håll också styrelsen informerad så att vi kan ha ett samlat grepp över de återställningsarbeten som SI ska göra. Information skickar du med ett email till fardalegnahemsforening@bredband.net.


Tjänster i ÖppetStadsnät via SI

Om du inte valde SI's kampanj inklusive bredband och TV kan du fritt välja tjänster och leverantörer i Öppet Stadsnät som är den kommunikationsoperatör SI lagt in vårt område hos.

Du hittar länk till kommunikationsoperatören här Öppna Stadsnät och Tjänsteutbud här. Viasat har ett kampanjerbjudande via www.viasat.se/infra/. Andra erbjudanden från Viasat hittar du här http://www.viasat.se/produkter/bredbandstv/erbjudande

SI meddelade under sin införsäljning till oss att vi skulle kopplas in till OpenUniverse. Pga problem med att komma överens med OpenUniverse om nya anslutningar har SI istället valt att samarbeta med Fiberdata som driftar ÖppnaStadsnät.

SI har meddelat oss att förhandlingar pågår och att flera andra tjänsteleverantörer kommer att ansluta sig till ÖppnaStadsnät under 2015/2016. Idag är det tunt med tjänster i ÖppnaStadsnät om man jämför med OpenUniverse.

 

Du som köpt bredband / TV paket via SI

Du som valde att inkludera bredband och TV under 24 + 12 månader via erbjudande från SI betalade 25.164 kr vid modem installationen.

Således är din avgift för bredband och 15 TV kanaler 3.264 kr under 24+12 månader eller 91 kr/mån. Till detta kommer 29 kr/mån i hyra av TV box från Viasat.

Bredband från AllTele

Leverantör av bredband 100/10 Mbits är AllTele. Bredbandet kopplades in direkt vid modeminstallationen och allt som behöver göras är att koppla in en dator eller en router till modemet.

Du kan också få tillgång till iGhost som är en tjänst för att surfa på internet utan att visa din IP adress.

AllTele kommer att meddela en kundtjänstmedarbetare som du kan ta upp frågor om bredbandet eller andra tjänster från AllTele. Du får också ett kundnummer hos AllTele.

TV från Viasat

Leverantör av de 15 TV kanalerna är Viasat.  Du hyr en TV box för 29 kr/mån enligt vårt avtal. TV boxen skickas till dig när du aktiverar abonnemanget via samtal till Viasat's kundtjänst. Var noga med att säga att du köpt TV via Svensk Infrastruktur.

Den länk vi fått av SI för kampanjbeställning av TV abonnemang www.viasat.se/infra gäller inte! för oss som beställt TVpaket via SI och vill behålla det.

Länken gäller för dem som vill NYbeställa TV, eller uppgradera sitt TV paket med fler kanaler från Viasat och avser abonnemang som löper i 24 månader. Dessutom byter Viasat sina abonnemangsformer nu och kommer att uppdatera kampanjsidan snart. Viasat rekommenderar att söka aktuell information på http://www.viasat.se/produkter/bredbandstv/erbjudande

Du som uppgraderade via Fältsäljare

Om du beställde ett mer omfattande TV paket av de fältsäljare från Viasat som besökte oss för en tid sedan innebär detta att ditt basabonnemang på 24+12 månader du förskottbetalat till SI byts ut mot det nya abonnemanget som istället löper på 3 + 24 månader. (3 månader fri tillgång till alla kanaler, därefter väljer du paket och binder dig för 24 månader.)

Du får kortavgiften på 56 kr/mån som rabatt (kompensation) och betalar en högre box avgift om 45 kr/mån då Viasat kommer att skicka ut en USB sticka till TV boxen som bla ger tillgång till ViaPlay tjänsterna.

IP Telefoni från AllTele

Detta är en tilläggstjänst du kan teckna hos AllTele. Exempelvis kan du byta ditt befintliga telefonabonnemang hos Telia/Tele2/annan via kopparnätet till ett nytt via ditt modem. Man kan enkelt flytta "portera" sitt telefonnummer till AllTele.

AllTele har två erbjudanden till dig som har bredband via dem

-dels Telefoni bas som efter rabatt kostar 35 kr/mån,

- dels en kampanj för SI's kunder på 49 kr/mån i 12 månader. Man får 3 månader gratis och en trådlös router är inkluderad. Beställer man IPtelefoni skickar AllTele ut en adapter som man ansluter mellan telefon och modem.

 


Information från Fårdala Egnahems Förening

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i FEF, Fårdala Egnahems Förening. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.