Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi vill fortsätta skörda både torv och framgångar 2019

Nu när året närmar sig sitt slut kan det vara bra att summera årets händelser. En av de viktigaste var att vi den 19 april fick chansen att komma till näringsutskottets möte för att berätta om vår verksamhet och vår syn på torvbruk idag och i framtiden.

Eftersom alla beslut först förankras i utskotten innan de tas i riksdagen är det mycket viktigt att få träffa ledamöter i utskotten. Vi har i efterhand fått veta att det är mycket ovanligt, för att inte säga unikt, att en branschförening får komma till ett utskottsmöte så detta var givetvis en av 2018 års höjdpunkter. Efter vår presentation med frågestund i utskottet har vi träffat partiernas företrädare i enskilda möten.

Mer om detta kan du läsa i senaste numret av Tidningen Svensk Torv.


Stort engagemang och uppslutning på branschföreningens höstmöte

Branschföreningen Svensk Torvs höstmöte den 12-13 november, samlade många medlemmar.
- Det var roligt att få träffa så många engagerade medlemmar och att få lära känna nya medlemmar. Vi var 36 personer som under två dagar hann med både seminarier, höstmötesförhandlingar, gemensam middag, workshop, studiebesök i riksdagshuset och en hel del nätverkande, säger Ingrid Kyllerstedt, tillförordnad VD och kommunikationsansvarig i föreningen.

Läs mer och se bilder samt ta del av föredragen både i senaste numret av Tidningen Svensk Torv och på medlemssidorna på hemsidan. Maila ingrid.kyllerstedt@svensktorv.se om du glömt lösenordet.


Skatteverket ger information inför beskattningen

I år ska torvmarker fastighetsbeskattas för första gången. Skatteverket har utformat en specialinformation som finns på inloggningssidan för medlemmar. Där finns både räkneexempel och kontaktuppgifter till berörda av denna skatt, handläggare som kan ta emot samtal från torvtäktsägare och andra som berörs av denna skatt.

Branschföreningen Svensk Torv motsätter sig denna beskattning. Vi arbetar, parallellt med att skatten nu införs, med att få gehör för våra synpunkter på det sätt som fastighetsskatten införts i samband med torvlagens avskaffande. Maila ingrid.kyllerstedt@svensktorv.se om du glömt lösenordet.


Årsmöte 2019

Branschföreningen Svensk Torvs och Stiftelsen Svensk Torvforsknings årsmöten 2019 kommer att äga rum den 6-7 mars i Jönköping.facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Branschföreningen Svensk Torv eller Stiftelsen Svensk Torvforskning eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.