Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ingen sommar i Kenya

I Kenya är maj till juli den svalaste tiden på året och arbetet fortsätter som vanligt. Men nu är det coronatider och inget är som vanligt. Den finns mycket rykten om sjukdomen och dessutom reserestriktioner, förbud mot folksamlingar och ekonomin påverkas mycket negativt. 

Rotary Doctors kan inte ha läkare på plats, men det är trots det mycket aktiviteter. Jeeplinjer med barn- och mödravård fungerar, brunnar och täckta källor byggs för rent vatten och den speciella satsningen för att nå ut med kunskap om corona har fortsatt. Knappt 500 volontärer har utbildats som nu tar tillbaka kunskap till sina byar. 


Att ha utedass hela året!

Att ha utedass/latrin i sitt hushåll istället för att bara gå ut i buskarna förbättrar hygienen och förhindrar sjukdom. Samtidigt är det inte lätt att ändra toalettvanor. Det är inget man prata om. Men i projektet som Rotary Doctors teamet nu genomfört så är det just det man pratar om! Man pratar om hur mycket skit det blir i en by, var den hamnar, hur flugorna sprider sjukdomar och vad man kan göra åt det. Det motiverar familjer att bygga latriner. Läs mer om projektet som har stötts av Vatten för Alla:  

Juni 2020

Ännu rent vatten i källan

Kalmar Norra Rotaryklubb finansierade en täckt källa förra året. Förr någon vecka sedan fick de en hälsning från källan som visar hur det rena vattnet rinner bra. 


Bästa klubbar

Största gåvogivare bland Rotaryklubbar förra månaden var: Värnamo 400 000 kr, Falkenberg Herting 57 789 kr och Ängelholm-Luntertun 23 810 kr. De två senare är som stöd till vattenprojekt. Tack till dessa och alla andra klubbar och gåvogivare

 


Rotarys Läkarbank, Bergmossev 8, 574 53 Holsbybrunn tel: 0383-46 74 80 
info@rotarydoctors.se, www.rotarydoctors.se      
SWISH 900 4722, bankgiro 900 4722

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är Rotarymedlem. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.