Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Dec 2018 Nr: 2

Hej alla sjöflygare!

Här kommer lite nyheter och information samt erfarenheter i från oss i SSA.

Det är en minst sagt dynamisk tid just nu när många regelverk ändras, görs om och till och med tas bort helt.

Det var uppenbart att även Transportstyrelsen på senaste mötet inte vet hur allt som kommer från EASA skall landa i den Svenska lagstiftningen och hur regelverket för GA kommer att se ut fram över.

Men över lag tycker jag att det mesta är till vår fördel som flygare och sjöflyg piloter. Men det gäller att hänga med nu i svängarna så att inte sjöflyget glöms bort det är som bekant ovanligt att ha det så väl förspännt som vi har det i Sverige där vi kan landa nästan överallt det existerar inte i så många EASA länder så sjöflyget är ingen stor fråga för många av medlemsländerna.

Vi jobbar på i SSA så mycket som vi mäktar med genom att läsa och svara på remisser samt fundera på olika saker som skulle kunna underlätta och förenkla men även göra sjöflygandet billigare. Vi kommer att återkomma med många intressanta saker fram över.

Så du kommer inte vilja vara utan ett medlemsskap i SSA som sjöflygare fram över.

Om du har något att delge andra sjöflygare så tveka inte att skicka det till oss så lägger vi in det i kommande nyhetsbrev som vi har ambitionen att komma ut lite tätare med fram över.

Styrelsen i Svenska Sjöflygföreningen

INFORMATION

Du som är medlem i Svenska Sjöflygföreningen får detta nyhetsbrev automatiskt.

Om du inte är medlem kan du ändå kostnadsfritt få detta nyhetsbrev genom att prenumerera på nyhetsbrevet.

 

För att bli medlem i Svenska Sjöflygföreningen


Betala 500 kr till plusgirot: 54 29 60-0

OBS! Det är viktigt att du anger ditt namn, adress och telefonnummer. Finns det en e-mail adress uppges även detta.

Från utlandet så används:
IBAN: SE17 9500 0099 6026 0542 9600

BIC-kod (SWIFT-adress):

NDEASESS

Klicka här så får du mer information om SSA och medlemsskap mm.

 

Vill du bli prenumerant av nyhetsbrevet?

Klicka här och fyll i dina uppgifter!

 


SSA årsmöte

SSAs årsmöte hade vi på Sällsjögården även detta år och ett antal sjöflygplan och tillresta medlemmar med bil samlades under fredagen och avnjöt en god middag som Stefan Wedin tillagade med den äran.

På lördag morgon vaknade vi upp till en vacker dag i Sällsjö med en magisk soluppgång. Efter en god frukost hade vi vårt årsmöte och sedan åt de som ville lunch för att sedan bege sig hemåt eller fortsätta upp till Kolåsen för att där avnjuta helstekt gris som Mikael Östling bjöd på.

Följande vecka fortsatte den nu traditionsenliga fjällflygveckan då de ett antal sjöflygplan luffar runt i den svenska fjällvärlden under ca: 10 dagar. Några är med hela tiden andra ansluter under resans gång.

Länk till Sjöflygveckan på facebook


ÅRRENJARKA SPLASH-IN

 

Årets splash-in hölls som vanligt helgen kring datumet 7 juli. Väderutsikterna såg hyfsade ut förutom inflygningsdagen fredagen den 6 juli, lågtryck med regn och moln i backen. Flera plan hade kommit redan tidigare under veckan men någon lyckades flyga runt och anlände senare på fredagkväll. Ett antal hade under fredagen transporterat sig längre västerut för att övernatta och komma in senare till Årrenjarka. På fredagskvällen var det sedvanlig korvgrillning och allmänt snack. Gott att träffa dessa sjöflygare igen!

Lördagen bjöd på fint väder i Årrenjarka och senare på dagen anlände ett flertal plan bl.a Stenvalls gamla Beaver som hade genomgått en riktig overhaul och var fantastiskt fin. Vi fick också besök av en helt ny Carbon Cub från Norge. Pilot var Jon Solvang vars gode vän hade lånat ut planet till honom. Jon berättade lite om hur det var att flyga denna extremt lätta och muskelstarka maskin. Vi hoppas att Jon återkommer nästa år och att han får med sig några andra sjöflygare till träffen. Pekka med sin gula Kitfox visade det sig deltog för 15 gången d.v.s han har besökt samtliga Årrenjarka-möten sedan start. Imponerande!

På lördagkväll genomförde vi den traditionsenliga middagen och den var välbesökt. Trevligt umgänge under hela kvällen med berättande vid en eld under den senare delen av kvällen.

Även söndagen bjöd på fint väder och de flesta började redan tidigt på morgonen att förbereda hemfärden. Många hade lång väg att flyga bl.a. Pekka som bor strax söder om Stockholm. Mikael Östling hade haft den goda smaken att ordna med så att det fanns 100 LL på plats. Ett stort tack till honom. På tal om det så pågår ett projekt där styrelsen för SSA beslutat att köra ett ”pilot”projekt med en tankanläggning som ger möjlighet att tanka på ett mycket enkelt sätt med kort. ”Piloten” försöker vi få till under sjösäsongen 2019. Plats kan tänkas vara Årrenjarka, SSA återkommer.

Totalt besöktes sjöflygträffen av 15 maskiner vilket var lika många som föregående år. Vi hoppas att vi kan nå över 20 maskiner nästa år. Vi skall också rikta ett stort tack till Magnus Karlsson, Luleå som har hållit i fanan sedan Kenneth Hagesten som startade upp flygträffen, efter 13 år överlämnade till Magnus. Vi hoppas alla att Magnus håller i denna träff även nästa år.

Avslutningsvis. För den som inte varit i Årrenjarka så är det en fantastisk naturskön plats med Kvikkjokksfjällen alldeles i närheten. För dig som vill uppleva något extra se till att boka in motsvarande tid nästa år och deltag gärna i hela den flygvecka som startar veckan innan.

Vi syns nästa år!

 

Per-Åke Hedlund


BRANDFLYG

Sommarens otroligt fina väder med mycket värme tyvärr lite regn och nästan öken torrt i hela landet medförde väldigt mycket stora insatser i det civila samhället.

BRANDFLYG nästan varje dag från månadsskiftet april/maj fram till mitten på augusti orsakade stort tryck på landets flygklubbar som verkligen ställde upp både med personal och flygplan.

Alla tillgängliga flygplan sattes in och så även i vår flygklubb Feringe FK. En Pa28 och en Da40 gick dagligen sina slingor med den äran och piloterna fick verkligen visa civilkurage.

Vår Maule M7 blev klar först i början av augusti och sattes på floats nästan direkt, därefter fick även Maulen tjänstgöra i FFK och det civilas tjänst. Det blev en del timmars flygtid och en uppskattad insats. Detta är så klart betydelsefullt för alla parter inte minst flygplansägarna som får en kostnadstäckning för det underhåll som årligen slukar en hel del pengar.

Jag vill uppmana ALLA som har sjöflygplan att ta kontakt med FFK för info om att även dessa maskiner kan göra väsentlig nytta hos dem. Se till att flygplanet är försäkrat och att FFK är medförsäkrat på ansvarsdelen, normalklassat och at det finns camoavtal. Dessa regler kommer att ändras och därför ska du ta kontakt med FFK omgående för att klart om Ditt flygplan kan användas.

Lite sunt förnuft säger såklart att med allt det insjö vatten och med den långa kustlinjen som Sverige har så är sjöflygplan ett synnerligen lämpligt alternativ vid brandflyg, eftersök, bevakning, mm mm. De flesta sjöflygplan är högvingade vilket gör dessa extra lämpade pga siktförhållanden, fotomöjligheter o landningsmöjligheter på vattendrag.

 

SE-KGU

Filip Nilsson, Ivö Seaplane base/Skåne

Brandflyget och skogsbränder 

I tidskriften Skogseko, nummer 3 oktober 2018 finns en artikel om brandflygets betydelse för att upptäcka skogsbränder och därmed begränsa skadorna för markägaren. Av artikeln fram går att brandflyget den gångna sommaren upptäckte ca 400 skogsbränder. Brandmyndigheten fick därigenom en möjlighet att i ett relativt tidigt skede vidta nödvändiga åtgärder för att släck och begränsa dess framfart. 

De värden som brandflygets insats besparat markägare i första hand och staten/kommunerna i andra hand är mycket svåra att uppskatta men insatsen för de pengar som brandflyget kostat  är förmodligen av så mycket mindre värde att det är en mycket god investering för  staten och försäkringsbolagen. 

Det stora problemet för brandflyget är att så många lokala flygplatser och landningsbanor med kommunalt ägande har lagts ned och/eller lagts i träda. Det riskerar att bli ´långa anflygningar med få ställen att landa på och tillgången till tankställen blir därmed också få. Sjöflyget skulle kunna tillföra en hel del om flera sjöflyg blev gröntaggade. Detta särskilt i Norrlands inland med de avstånd som råder. Här har Svenska Sjöflygföreningen en uppgift och vid senast styrelsemötet togs frågan upp och en av styrelseledamöterna har som uppgift att gräva i frågan.

Länk till artikeln i Skogseko

Per Åke Hedlund

 


När det som inte får eller ska hända ändå sker.

 

Jag har tänkt dela med mig av mina erfarenheter från min sjöflygsommar som blev kortare än jag tänkt mig och som gav mig erfarenheter jag helst inte velat ha. Men nu när jag nu ändå har dem så vill jag att andra sjöflygare skall få ta del av dem utan att helst själva behöva drabbas av dem.

Min berättelse är ett sammandrag av mina erfarenheter och vittnens observationer och besiktning av själva flygplanet. Det kan givetvis vara saker som inte stämmer då ett sådant här händelseförlopp är väldigt snabbt men det är min samlade bild av det hela.

Den 30 juni var en vacker dag och efter Svenska sjöflygföreningens årsmöte i Sällsjö skulle vi flyga upp till Kolåsen i västra delen av Åre kommun och traditionsenligt äta helstekt gris.

Kolåsen är även starten på sjöflygveckan då ett antal sjöflygare luffar runt i den svenska fjällvärden i ca: 10 dagar och sammanstrålar i Årrenjarka för ett sjöflygmöte där.

Jag skulle i år inte åka från Kolåsen utan skulle ansluta senare under veckan då jag behövde jobba.  Jag hade därför ingen stress med packning och alla förutsättningar såg bra ut, bra väder, mätt i magen, utvilad och en polerad och nyservad flygmaskin.

Flygningen från Sällsjö till sjön Äcklingen som ligger på södra sidan om flygfältet i Kolåsen var en otroligt vacker flygning på ca 35 minuter, en svag nordlig vind krusade vattenytan. Landningen var en sån där landning där man kände att allt stämde och vi la till på favoritplatsen vid Kolåsens flygstråk.

Ett antal sjöflygplan några landflygplan samt några som kommit med bil till Kolåsen denna vackra kväll var på plats före oss. Grisen var inte riktigt klar och jag fick frågan om vi inte kunde åka en sväng i Seabeen innan maten. Vädret var ljuvligt denna sommarkväll gott om bränsle så jag sa att vi tar en liten sväng runt Rutsdalen och Rutsälven.

Det var nära nog vindstilla så starten blev österut och sjön är över 2 km lång åt det hållet. Vi vände runt och flög in över fjällen och det var helt magiskt vackert, en sådan där flygning som gör all polering och slit med flygmaskinen under vintern mödan värd.

Efter ca: 30 minuter gjorde vi en överflygning över fältet och svängde runt på västlig kurs och rekade för landning som jag planerade att göra i motsatt riktning till starten då det nu var helt vindstilla, vi gjorde ytterligare ett varv på lägre höjd det låg tre båtar ute på vattnet och fiskade och gav oss vissa referenser. Jag följde skogskanten en bra bit på östlig kurs och svängde in över vattnet.  En av båtarna körde med god fart parallellt med oss och rev upp sjön när vi låg etablerade på en lång final i västlig riktning mitt ute på sjön med gott om plats åt alla håll. Ganska snabbt efter svängen in på finalen får jag ett kraftigt blänk ifrån vattenytan som gjorde mig mer eller mindre förblindad jag minns att jag såg inget ut men inte heller fartmätaren jag försöker bara hålla rodren stumt i hopp om att snart komma ut ur blänket. Tyvärr räckte inte höjden till och vi tog i vattnet innan dess och troligen hade jag sänkt nosen och vi träffade vattnet med för mycket nos ner vilket gav oss ett rejält magplask vi landade troligen ganska rakt på vingarna men gjorde en piruett innan vi stannade ganska bryskt. Inbromsningen var kraftig och jag satt med handen på trotteln som sitter ganska långt bort i övre högra hörnet på instrumentpanelen så man sitter med ganska utsträckt arm när man har handen på trotteln. Den kraftiga inbromsningen fick mig att trycka in trotteln och de 300 hp som sitter på taket vrålar till och får stjärten att resa sig och trycker ner nosen i vattnet. Cockpit vattenfylls ögonblickligen.

Vi var tre ombord och passageraren till höger har efteråt berättat att han upplevde att det var svårt att öppna dörren hur som helst satt han och stirrade på mig och hade gett upp och jag försökte göra tecken att han måste ut ur flygplanet den andra passageraren satt i baksits och tog sig ut över huvudet på oss och var först ut.

När jag skulle ta mig ut så lyckas jag inte trä över axelremmen på bältet som är gjord genom att man har vikt bältet dubbelt och sytt en söm så att det bildar en ögla. Denna ögla trär man över låsklumpen på midjebältet. Men nu hänger jag i bältet då maskinen står på nosen i vattnet och jag lyckas inte få något tag med fötterna för att avlasta bältet och jag har kasat ner så långt att jag inte får upp knäna mot instrument panelen. Jag tittar på bältet och inser att jag har inte tid att krångla med detta då jag bara har ett andetag på mig då hela cockpit är vattenfyllt. Jag byter taktik och ålar mig ur bältet och simmar ut genom samma dörr som mina passagerare och upp till ytan.

Båtarna på sjön har börjar komma fram till platsen och fiskar upp passageraren som satt i baksists den andra passageraren trampar vatten och har inte aktiverat flytvästen jag gör det och sedan klättrar jag upp på bakkroppen och väntar tills han blir uppfiskad. Sedan hoppar jag i vattnet igen och klättrar upp i en av båtarna. Jag tar min flytväst och knyter den i en ankar lina och den andra änden fäster jag i vattenrodret på flygplanet som sedan sakta sjunker till botten och blir liggande på nio meters djup.

Väl i land kan vi bara konstatera att bortsett från ett mindre skärsår och chock så har vi klarat oss mirakulöst bra.

Ambulanshelikoptern som redan var i luften på väg hem från ett annat uppdrag är snart på plats två räddningstjänster är på väg samt en polispatrull. Räddningsinsatsen avbryts ganska snabbt då alla ombord klarat sig bra. En av passagerarna följer med helikoptern och får ett skärsår vid tinningen ompysslat. Man kan bara konstatera att hela räddningsapparaten fungerade klanderfritt och de samlade sjöflygarna agerade mycket proffsigt ingen nämnd och ingen glömd.

Det var ett antal omständigheter som man skulle kunna gjort så att denna olycka inte skulle ha inträffat givetvis och tro mig jag har vänt och vridit på detta många gånger men det var också ett antal omständigheter som gjorde att denna olycka slutade så pass bra som den ändå gjorde och för mig och alla inblandade var det ändå det viktigaste.

Lärdomar finns det dock att dra:

Underskatta inte lågt stående sol även om den inte ligger rakt i ögonen, solens vinkel mot vattnet, flygplanets vinkel, rutornas välvning och material, tidens tand genom repor mm. Sammantaget gav detta en total wite out. En annan planering av landningen skulle kunnat gett ett bättre resultat, det faktum att jag från medvinden svängde in på bas och final över vattnet gjorde höjdbedömningen i bleke onödigt svår och när fart och höjdmätare inte gick att avläsa fanns det för små marginaler kvar. En avbruten landning hade eventuellt kunnat få mig snabbare ut ur det kritiska läget. Givetvis skulle jag kunnat landa med solen helt i ryggen också men som vi alla vet det är lätt att vara efterklok och det faktum att man ställer in sig på att man ska till ett vist ställe kan lätt kan göra att vi tar enklaste vägen dit. Jag landade i riktning mot där jag skulle taxa in då det var vindstilla och i samma spår fast i motsatt riktning till starten, säkert spår. Men bleke, låg sol och upplägget av landningsvarvet slutade i haveri.

Båtar på sjön som snabbt var på plats, kunnigt folk i närheten, nyktra passagerare med flytväst en robust byggd flygmaskin och att alla var bältade samt att jag har stor vattenvana genom att jag håller på med dykning så jag kunde behålla lugnet även under vattnet bidrog till det viktigaste, att alla klarade sig oskadda.

Med hjälp av bla. Tungdykargruppen lyckades vi plocka upp flygmaskinen från sjön utan att tillföra några ytterligare skador. Maskinen är förvånansvärt oskadd, allt har blivit blött förstås men vingar och kropp är hela men ett stort hål har rivits upp i buken som är som på en båt på en Seabee. Det ser ut ungefär som när man öppnar en sardin burk och plåten rullar sig bakåt. Den hårda landningen fick en nitskarv att brista och skrovet började ta in vatten i skott nummer två och i kombination med gaspådraget bidrog det till det snabba förloppet att fylla cockpit med vatten.

Efter en del om och men har jag och försäkringsbolaget kommit till en överenskommelse och maskinen kommer att återställas i flygbart skick och samtidigt återställas med hjul och ny översedd motor mm. Vilket kommer att ta längre tid än att bara åtgärda skadorna men den kommer att bli bättre än tidigare. Försäkringsbeloppet täcker dock inte mer än hälften av beräknad kostnad så ett tipps är att inte försäkra till det belopp ni gett för ert flygplan utan för det belopp det kostar att laga det i händelse av en olycka.

Efter olyckan samlades vi som varit med om den i Sällsjö ett dygn och pratade om våra olika upplevelser och jag flög första flygningen efter olyckan tillsammans med en flyglärare och nu känner jag inget obehag av att flyga men lite stukat självförtroende har jag fått men även många erfarenheter. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla mina vänner som verkligen visat att de ställer upp när det krisar till sig på alla möjliga sätt.

Ett stort tack till alla inblandade!

 

Mats Rönning

SE-AXB Seabee efter bärgning

SSA har svarat på en remiss och deltagit vid två sammankomster med Allmänflygsäkerhetsrådet under året.

 

 Till Transportstyrelsen

Remissvar Översyn av föreskrifter i Transportstyrelsens författningssamling (TSFS) som påverkas av Del-NCC, Del-NCO och Del-SPO i kommissionens förordning (EU) nr 965/2012

Svenska Sjöflygföreningen, härefter SSA, har enligt utskick beretts möjligheten att avlämna svar på rubricerat förslag. Med anledning härav lämnar vi följande kommentarer.

Allmänt

Arbetet att förenkla regelverket och styra med riktlinjer och mer ansvar på ägare respektive pilot in command är en strävan som SSA anser bör bedrivas med stor skyndsamhet. Allmänflyget har under de senaste 10–15 åren behandlats hårdhänt av de regelverk som byggts upp utan att tillräcklig hänsyn tagits till de förutsättningar och villkor som allmänflyget generellt lever under. TS arbete inom EASA och EU Kommissionen att driva på för förenklingar kan inte nog framhållas som avgörande för att bibehålla nyttigheterna med allmänflyget. En av nyttigheterna med det svenska allmänflyget visades särskilt under sommaren 2018 genom de brandflygsuppdrag som genomfördes.

Remissen

Vårt remissvar omfattar Del-NCO.

Föreliggande rubricerade förslag är i grunden bra och leder till en transparens mellan bilaga 1 luftfartyg och EASA luftfartyg där inte särskilda bestämmelser är nödvändiga. På det sättet blir det inte fler regler som gäller för den pilot som i vardagen kanske flyger de båda typerna.

Liksom TS skriver i sin konsekvensutredning ser inte SSA att det generellt skulle leda till ökade risker att införa förslaget och att upphäva de TSFS-regler som förslaget också innefattar. Tvärtom tror vi på förenklingar och att ställa krav på Utbildningsorganisationer och PIC att ta större ansvar. Regelverk som styr onödigt i detalj har många gånger den effekten att det blir en snårskog som skapar onödiga kostnader vilket riskerar att få till följd att genvägar söks. Förenklingar som tydliggör ansvaret och ensar läget för allmänflyget torde ha den omvända effekten.

Särskilt i förhållande till Föreskriften avseende Del-NCO

  • § 4 och 5: Ingen invändning utan tvärtom skapar detta logik och kongruens.
  • 6: I Del -NCO står angående Luftvärdighetsbevis att det skall medföras i original men i inledningen till den i NCO.GEN.135 a) står ”Följande handlingar, handböcker och information ska medföras på varje flygning, som original eller kopior, om inget annat anges”. Vid ett motsatsslut ger det

tolkningen att det är i enlighet med bestämmelsen i det remitterade förslaget att medföra dessa handlingar som kopia. I dagens Sverige betyder oftast kopia också en elektronisk kopia.

Mot denna bakgrund drar SSA den slutsatsen att skrivningen ger möjlighet att ha en kopia i av LVB eller Flygtillstånd i en mobiltelefon eller platta.

  • 7: Vid det samråd som hölls i juni 2018 diskuterades särskilt frågan om vägning och att det var önskvärt att förenkla och att inga krav på särskild behörighet skulle krävas.

SSA kan konstatera att med den skrivning som vi har att ta ställning till nu, har detta skrivits om till att behörighet krävs. SSA anser det olyckligt att införa detta eftersom behörighetskravet leder till att det kan bli upp till 3 instanser som blir inblandade för att luftfartyget skulle kunna anses ha giltigt LVB eller Flygtillstånd. I tider där SSA och samtliga piloter ute i landet kan konstatera att, p.g.a. svårigheten att få tag i mekaniker/-tekniker för service och releaser, det vore att föredra ett PIC-ansvar även för genomförandet av den praktiska vägningen. PIC har dessutom ansvaret att göra en bedömning av luftfartygets massa och balans vid all flygning. Alltså finns redan ansvaret indirekt för vägningen. Regelverket i övrigt i Del-NCO innehåller en detaljerad beskrivning av hur vägningen skall genomföras och detta är fullt tillräckligt för att ägaren eller PIC skall kunna genomföra vägning.

SSA föreslår därför att denna § ändras och ges en skrivning i enlighet med vad som anges i föregående stycke.

  • 8: Ingen invändning, logik och kongruens föreligger.
  • 9: Bra, enkelt och ger samma bedömningsgrunder.
  • 10: Inga kommentarer.

Med beaktande av ovanstående kommentarer ser SSA inga risker eller har inga andra invändningar för ett genomförande än ovanstående, tvärtom välkomnar vi detta förslag.

2018-11-12

För Svenska Sjöflygföreningen

Mats Rönning Ordförande SSA

Per-Åke Hedlund


Piteå FK startar DTO 

I oktober startade PFK sin DTO med mål att kunna skola för PPL och LAPL till en början. I målsättningen ligger även UL men det krävs att det sker förändringar i hur teoriutbildningen kan genomföras innan eventuellt beslut tas. Ny maskin skall införskaffas och där har klubben uttalat att den skall klara avance, sjö och skidor i utbildningssyfte. Redan vid starten hade klubben 5 som anmälde sig för skolning och den har startat upp med både flygning och teori.  Äntligen ett hanterbart sätt att bedriva utbildning. Bravo EASA och TS.


Till Salu SE-FRP, 1974 Cessna 206F Amphibian

SE-FRP, 1974 Cessna 206F Amphibian

Total Time Since New: 6341 hours

Engines Since New: 395 hours, Cont. IO-520, 300 HP, OH 2011.

Propeller, 3 bladed Hartzel, Since OH: 95 hours ( Overhauled 2015)

MAINTENANCE:

Annual Inspection C/W Sep 2017. Aircraft professionally flown and maintained

under EASA AOC Air Taxi VFR.

EXTERIOR: Overall Vestal White with Blue stripes,

INTERIOR: Red interior with vinyl and fabric seats.

AVIONICS:

Audio System:King KMA-26 Audiopanel and Intercom (6p)

Garmin 430, COM, NAV and GPS (not WAAS)

Second COM, King KY 196

Transponder King KT-76A with Encoder

ELT 406

OPTIONS:

EDO-3500 Amphib Floats installed.

Regular landing gear as loose equipment.

Robertsson STOL modification. (Aileron drooping 15 deg.)

Flint tip Wing tip extension with 55 liters Fuel tank each side

(This extends MTOW to 3800lbs from 3600lbs)

Fuel Capacity 240 liters + 110 liters in tip tanks.

Empty Weight: 2,734 lbs or1,243 kg

Asking Price 1,395.000 kr med ny ARC + ev Moms

 

Ring mig, Bengt Grafström 0705-391101 för info och bud!

465 Nieuport Drive, Vero Beach, FL 32968 TEL: 772-559-2471

Stockholm City Airport 1, 168 67 Bromma TEL: 46-705-391101


Här finns SSA på nätet!


Ansvarig för detta nyhetsbrev är: Mats Rönning

Tel: 070 5413822   E-post: mats@meac.se

Detta nyhetsbrev är en information från Svenska Sjöflygföreningen


facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.