Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.Framgångsrik Elmässa

Det var ett stort intresse för Compare-IT på Elmässan 19-20 oktober. Totalt besökarantal uppgick till drygt 6.000 personer från branschen. Vi vill tacka alla våra monterbesökare, som bjöd på många  intressanta samtal med befintliga och nya kontakter.


Ny order från Skanska

WTC (World Trade Center) renoverar sina kontorsbyggnader i Kvarteret Bilen. Plan 2, 3 och 4 byggs om till 15 stycken nya lokaler med en storlek från 98 till 360 m2. Compare-IT började leverera produkter för smart belysningsstyrning redan under hösten. Samtliga kontorslokaler beräknas vara helt klara för inflyttning i maj 2017.

Projekterat av WSP och installeras av Skanska Installation (numera Assemblin).


Tips från coachen

Vår kunniga tekniska support Stefan Malmgren ger ett par råd till dig som projekterar ett smart hem med Compare-IT:

 1. Planera in en webbserver så får din slutkund många fördelar som att styra och programmera sin belysning från Iphone och Android samt skapa scenarioknappar i appen.
 2. Planera där så är möjligt att armatur kopplas in på den utgång som följer den styrande ingången. Produkterna är  förprogrammerade med toggle/switchdim ”rakt över” (utgång följer ingång)
 3. Använd vår centralväljare med färdigprogrammerade elcentraler som du enbart behöver koppla in. Kretsschema, enlinjeschema och funktionsvalslista är färdigt från början. Till Centralväljaren

 

Villa Vahid - LSS boende i Södertälje

 

I september invigdes Villa Vahid, ett nytt LSS boende i Glasberga, Södertälje. Boendet rymmer 6st

2-rumslägenheter, som alla är utrustade med kök, sovrum, vardagsrum, badrum och balkong. Man har installerat en belysningsstyrning från Compare-IT för att ge sina hyresgäster extra trygghet och komfort.

Eftersom dämpad belysning är av stor vikt för personer med autism har man valt en centralt styrd dimmerfunktionalitet som ger en lugn och behaglig belysning i alla utrymmen. De vanliga tryckknapparna på väggen kompletteras med central styrning via Compare-IT:s App som personalen har tillgång till. Godnatt och godmorgon scenarios ger en trygg och lugnande belysning som under natten kompletteras med ledbelysning till toaletten.

En annan viktig aspekt är att säkerställa trygghet och säkerhet för de boende. T ex möjliggör styrningen av eluttag att ugn och spis kan stängas av centralt av personalen via Appen.

 

Läs mer>> LSS Boende Södertälje

 

Smart Fritidshus i Åre

 

Vintersäsongen är här och många längtar efter att bege sig mot snö och vintersport medan andra längtar till sommaren. Oavsett om du står inför att bygga en vintersportstuga eller sommarstuga, vill du förmodligen ha smarta funktioner för att t ex förbereda huset inför sin ankomst.

Compare-IT har levererat smarta elcentraler till Thorslunds hus i Åre. Eftersom man pendlar mellan sitt boende i Stockholm och Åre är styrning på distans samt möjligheten att veta att allt är under kontroll av största vikt. Flexibiliteten med att själv enkelt kunna skapa och ändra scenarios var också något som var viktigt i samband med köpbeslutet.

Huset rymmer två lägenheter och levereras av Forsgrens Timmerhus.

Läs mer >> Fritidsboende Åre

 


Smartaste hemmet med HomeLine™

Compare-ITs nya styrsystem för smartare hem börjar levereras under våren 2017 och projekteras nu för fullt i olika projekt.

Home Line™ erbjuder en ännu mer kostnadseffektiv lösning för villor och lägenheter. Home Line™ kombinerar Compare-ITs uppskattade robusta och lättanvända lösning med flexibilitet i form av blåtandskomplettering och molnlösning för enkla uppdateringar och smart kommunikation med andra viktiga funktioner i hemmet. Home Line™ kombinerar det bästa ur tre världar: driftsäkerheten hos en fast installation, flexibiliteten hos trådlöst kombinerat med en framtidssäker molnlösning.

Home Line™ i korthet

 • Kostnadsanpassad för Smarta lägenheter och villor
 • Kan anpassas från 6 till 30 utgångar, till/från eller dimmer
 • Webbserver ingår som standard
 • Enkel styrning på distans via App

Kan kompletteras med

 • Energimätning per grupp för ökad energimedvetenhet
 • Mätning av total energiförbrukning i hemmet
 • Fördelningsmätning
 • M-bus för individuell mätning av vattenförbrukning och individuell debitering (IMD).

Läs mer >>Broschyr HomeLine

 


God Jul och Gott Nytt ÅR!

Tack för det här året och alla fina samarbeten! För Compare-IT:s del innebar 2016 ett genombrott när Sveriges ledande hustillverkare Myresjöhus valde Compare-IT som sin leverantör. Myresjöhus beslut öppnade upp branschen och skapade ett tydligt ökat intresse för smarta hem lösningar. Vi ser fram emot fler spännande samarbeten under 2017. Det råder ju knappast någon tvekan: dagens nybyggda hus blir alltmer smarta och vårt fokus ligger på att leverera den bästa och mest nyttiga funktionaliteten.

Istället för att skicka julkort skänker vi pengar till Läkare utan gränser.

Väl mött 2017!

 


Vår affärsidé är att ge människor komfort, trygghet och energieffektivitet  genom att erbjuda smartare lösningar för kommersiell belysningsstyrning och smarta hem.

Vår vision är att alla hus skall vara smarta!

Kontakta Compare-IT på info@compare-it.se eller telefon 040-413700. För direktkontakt se Personal

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.