Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nya utbildningar på webben

Väx hos oss genom våra nya webbutbildningar.

Varje dag bestämmer vi kvantitet och kvalitet på stora mängder virke vilket ger oss en gedigen erfarenhet av virke och virkesmätning. Detta är något vi har tagit fasta på och erbjuder nu utbildningar inom olika områden.

Utbildningarna bygger på självstudier via webben med tillhörande instuderingsfrågor. I flera av utbildningarna kompletteras detta med fältdagar för de praktiska momenten.

Till våra utbildningar >>

Rapportera in uppgifter för kollektiven senast den 22 juni

 

För att vi ska klara av att uppdatera och distribuera kollektiven till mätplatserna, inför den kommande kollektivstarten den första augusti, är det viktigt att vi har kompletta underlag på volymer för kollektiven snarast, dock senast den 22 juni.

 

Informationen behöver vi för att stickprovsurvalet ska bli korrekt. Se även över vilka kollektiv som ska fortsätta och meddela oss de som inte ska uppdateras för nästa period.

 

Hör av er till mig, Eva Åkerman, med era uppgifter på telefon 023-45683 eller via mail.


Aluminiumstift ska användas vid märkning på virke

Det är viktigt att inget annat material än aluminium används på de stift som fästs på virke. Används annat material kan till exempel en sågtimmerstock felaktigt vrakas och man kan även få stora problem i produktionen.

Problemet är för närvarande mest förekommande vid märkning av kortnummerplakat men det är givetvis lika viktigt vid all märkning på virke.

Vi vill därför be er upplysa era transportörer och i förekommande fall även entreprenörer om vikten av att alltid använda aluminiumstift vid märkning på virke.


Ny röst i supporten

Andreas Eriksson är vår nya röst i virkesredovisningssupporten. Han ersätter Nils-Erik Karlsson som i april börjat en anställning på SDC och Lilly-Britt Hanses som gör sin sista arbetsdag innan pension fredagen den 29 maj.

Supporten består framöver av Niklas Johansson, Eva Åkerman och Andreas Eriksson.

Vi är bemannade hela sommaren men under veckorna 28 till 32 är vi inte full styrka vilket kan innebära något längre svarstider.

Översyn av omvandlingstalen i VIOL

Översyn pågår för att kvalitetssäkra omvandlingstalen i VIOL. Först ut är toppformstalsmatrisen vilket blir färdigt tidigast i höst. En översyn av övriga omräkningstal är också planerad.


VIOL 3

Under 2015 till 2018 gör SDC en systemförnyelse. VIOL 2 blir VIOL 3. SDC har nu lanserat en websida där man får löpande information om förnyelsearbetet.

Klicka här för att komma till sidan >>

Läs vår tidning

Vår kund och personaltidning "Qrumeluren" kommer ut tre gånger per år. Önskar du få ett exemplar skickat till din arbetsplats maila ditt företagsnamn och adress till oss på redaktionen.

På vår hemsida kan du hitta tidigare nummer av tidningen.

Klicka här för att läsa senaste numret >>


Årsredovisning

I årsredovisnignen för 2014 kan du förutom årets resultat läsa om vad vi erbjuder som arbetsgivare men även om våra tjänster och utbildningar. Önskar ni få ett exemplar skickat till er maila ert namn och adress till oss.

 

Läs hela årsredovisningen här >>


Välkomna till vår hemsida för att läsa mer om oss.

Klicka här för att komma till vår hemsida >>


Du får detta nyhetsbrev eftersom du medlem hos VMF Qbera eller för att du har har anmält dig intresserad. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.